İnternet yoluyla yeni müşteri kazanmak ve satışları arttırmak

Ticari işletmelerin bir amacı da kazançlarını arttırmaktır ve bunun yolu yeni müşteriler elde etmek veya satışı arttırmaktan geçer.

Son derece değerli hocalarımızdan, son derece değerli dersler aldığımız okulumuzda bize öğretilenlerin adeta bir özeti bu cümle…

Satışları arttırmaya ve yeni müşteriler elde etmeye giden yolda internet önemli bir araç olabilir.

Bazılarınız için bu “saptama” yeni değil elbette. Zaten amacım bu saptamaya vurgu yapmak değil, satışlarınızı internet yoluyla nasıl artıracağınıza dair somut, denenmiş, çalışan ve pratik ipuçları sunmak.

Sorunuz “İnternet yoluyla satışlarımı ve müşteri sayımı nasıl arttırırım ?” olmalı. Yanıtları da aşağıda…

  • İşletmenizi temsil edecek, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmanızı sağlayacak, var olan müşterilerinizle ilişkilerinizi geliştirecek doğru düzgün bir internet web siteniz olsun. Bu konuda mutlaka profesyonel destek alın.
  • İnternet üzerinden erişilir olun. İşletmenizin web sitesini sektörünüzle ilgili tüm dizinlere kayıt ettirin. Arama motorlarından arandığınızda mutlaka erişilir olun.
  • Web siteniz güzel görünsün veya “şanınız yürüsün” diye orada durmuyor. Onu, sizin için çalışır kılmanız gerekir. Web sitenizden beklentilerinizi net olarak saptayın ve bu beklentilerinizi uygulamaya geçirin.
  • Sektörünüzle ilgili forum sitelerini gezin, insanların sorularını yanıtlayın, gereğinde kendi web sitenize yönlendirmekten kaçınmayın. Bunları yaparken dürüst olun ve kimseyi kandırmaya çalışmayın.
  • İnsanların size ulaşmasını istediğiniz anahtar sözcüklerinizi belirleyin (örneğin “güzel şapkalar”, “taze meyve”, “pvc pencere”…) ve internet danışmanınızdan bu sözcükler arandığında size ulaşılabilmesi için gerekenleri yapmasını isteyin.
  • Eğer internet siteniz aracılığı ile doğrudan satış yapıyorsanız fiyatlama stratejinize dikkat edin. Ne ölü fiyatına satış yapın ne de gerçekçi olmayan aşırı fiyatlamaya gidin.

Yazımız devam edecek…

One Reply to “İnternet yoluyla yeni müşteri kazanmak ve satışları arttırmak”

  1. teşekkürler bilgilendirme için. size özel mesajınızdan ulaşacağım.